Schoolreis naar het Vlaams Parlement

Brussel, Brussel Routebeschrijving


Slide 1 - Vlaams Parlement
Slide 2 - Vlaams Parlement
Slide 3 - Vlaams Parlement
Slide 4 - Vlaams Parlement

Ontdek en beleef het Vlaams Parlement


In het Bezoekerscentrum Vlaams Parlement beleef je de Vlaamse democratie van op de eerste rij. Letterlijk, want het Bezoekerscentrum is gevestigd in de historische Lokettenzaal van het Vlaams Parlement, in hartje Brussel.

Maak kennis met de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers en ervaar van binnenuit hoe onze democratie werkt. Denk samen met anderen na over actuele problemen en merk hoe lastig het kan zijn om het eens te raken. Ontdek hoe ook jij een steentje kan bijdragen aan een meer democratische samenleving. Daarnaast leer je waarom Vlaanderen over een eigen parlement beschikt.

Het Bezoekerscentrum
Maak op een speelse en interactieve wijze kennis met de werking van het parlement. We nemen je mee doorheen de geschiedenis van Vlaanderen. We vertellen je hoe de democratie tot stand is gekomen, van de middeleeuwen tot vandaag.

Koepelzaal en de gebouwen
Een bezoek aan het Bezoekerscentrum kan je combineren met een rondleiding doorheen de gebouwen of een bezoek aan de Koepelzaal.
We nemen je mee langs de belangrijkste zalen in het Vlaams Parlement. Je loopt langs de kantoren van de parlementsleden en je kan zelfs plaatsnemen op hun stoelen in de Koepelzaal, de plek waar de 124 volksvertegenwoordigers elke week samenkomen en beslissingen nemen.

Met andere woorden, kruip voor een dag in de huid van een parlementslid!

Ter voorbereiding van een eventueel bezoek kan je via onderstaande website een lessenpakket ontvangen die jouw leerlingen onderdompelen in de werking van het Vlaams Parlement.

Informatie hierover kan je vinden op de website www.dekrachtvanjestem.be

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Ijzerenkruisstraat 99
B-1000 Brussel
Brussel, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)2 552 46 11

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!