Schoolreis naar Museum voor Schone Kunsten Gent

Gent, Oost-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Museum voor Schone Kunsten Gent
Slide 2 - Museum voor Schone Kunsten Gent
Slide 3 - Museum voor Schone Kunsten Gent
Slide 4 - Museum voor Schone Kunsten Gent

Museum voor Schone Kunsten Gent, een levendige plek waar al jouw zintuigen geprikkeld worden


Wist je dat het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) het oudste museum in België is? Stap het iconische museumgebouw binnen en ontdek ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag, en volg er ook de restauratie van het Lam Gods live in een atelier achter glas.

Het Museum voor Schone Kunsten is een levendige plek waar al jouw zintuigen geprikkeld worden. Laat je verrassen door de oude Meesters als Jheronimus Bosch, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck én door impressionisten, surrealisten en modernisten als James Ensor, Auguste Rodin, Emile Claus, René Magritte en George Minne. Genoeg geprikkeld in het museum? Leef je uit buiten het museum in het Citadelpark aan de overkant!

Het museum biedt een variatie aan rondleidingen op maat van klassengroepen, zowel rond de vaste collectie als de tijdelijke tentoonstellingen. Onze gidsen brengen de collectie tot leven, de kinderen laten hun verbeelding helemaal de vrije loop in de museumzalen, of gaan creatief aan de slag in de museumateliers. Zin om te ontdekken wat er achter de schermen gebeurt? Je kan op vraag met de klas middagpauze nemen in de museumpatio’s. Op deze manier heeft het museum al zijn geheimen prijs!

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Fernand Scribedreef 1
B-9000 Gent
Oost-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)9 323 67 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!