Schoolreis naar Speelgoedmuseum Mechelen vzw

Mechelen, Antwerpen Routebeschrijving


Slide 1 - Speelgoedmuseum
Slide 2 - Speelgoedmuseum
Slide 3 - Speelgoedmuseum
Slide 4 - Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum Schilderij
Speelgoedmuseum Romeinen
Speelgoedmuseum glazenvitrine
Speelgoedmuseum Knex

Speelgoedmuseum, een speelse klasuitstap!


Dompel je klas volledig onder in de spel- en speelgoedcultuur van vroeger en nu. Leerlingen maken in het Speelgoedmuseum op actieve wijze kennis met het speelgoed dankzij de interactieve elementen. Het uitgebreide educatieve aanbod zorgt voor een geslaagd uitje met de klas!

Het is een hele opdracht om kinderen op een zinvolle manier in contact te brengen met cultuur. Onze dienst publiekswerking heeft daarom voor kleuters en leerlingen uit het lager onderwijs enkele leuke en leerrijke spelateliers uitgewerkt. Ga op ontdekkingsreis, stap in “De Kinderspelen” en bekijk Bruegel met een andere bril, ontdek hoe er overal ter wereld gespeeld wordt of ga aan de slag met STEM principes met de hulp van K’Nex.

Beleef het museum op een actieve en speelse manier met de doebladen die je op onze website kan downloaden. Ook de actieve rondleidingen voor lager en hoger onderwijs zijn een must!

We voorzien ook lesmappen voor in de klas met achtergrondinformatie over thema's die in het Speelgoedmuseum en/of de spelateliers aan bod komen. Hierin krijg je naast heel wat informatie ook praktische tips die je helpen bij de voorbereiding, het eigenlijke bezoek en de 'nazorg'. Ook de educatieve doelstellingen worden uitvoerig en in functie van de eindtermen toegelicht.

Ontdek alles over ons educatieve aanbod op onze website!

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Nekkerspoelstraat 21
B-2800 Mechelen
Antwerpen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)15 55 70 75

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!