Schoolreis Marinemuseum

Bezoek de website

Den Helder, Noord-Holland Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - Marinemuseum
Slide 2 - Marinemuseum
Slide 3 - Marinemuseum
Slide 4 - Marinemuseum
Slide 1 - Marinemuseum
Slide 2 - Marinemuseum
Slide 3 - Marinemuseum
Slide 4 - Marinemuseum

Marinemuseum, beleef het leven aan boord in het Marinemuseum!


Marinemuseum
Stap aan boord! In het Marinemuseum komt 530 jaar bloeiende geschiedenis van de Nederlandse marine tot leven. Laat uw leerlingen kennismaken met zeehelden, wapens en uniformen bekijken en alles over ontwikkeling van marineschepen leren. Uniek is onderzeeboot Tonijn, de enige onderzeeboot in Nederland die open is voor publiek. De onderzeeboot is nog helemaal in originele staat, dus klim door het luik en beleef het leven aan boord. Naast een museumbezoek kunt u de leerlingen een spannende en uitdagende ontdekkingstocht laten volgen.

Speurtocht
Met werfkinderen Nelly en Simon kan het leven en werken op de werf worden ontdekt. In de ‘Zeeheldenzoektocht’ maken leerlingen samen met Puppes-3 de jongste matroos aan boord, kennis met Nederlandse zeehelden. Tijdens Missie Marinemuseum gaan leerlingen als verkenner op onderzoek uit in het museum. Hebben de hoofdpersonen uit de tentoonstelling Zeeslag! echt bestaan? Zijn de objecten echt of nep? Was Michiel de Ruyter de echte held van Chatham? Via opdrachten ontdekken kinderen leuke weetjes over de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee (1942). Op de bladzijdes in het midden van het speurtochtboekje kan het spel Zeeslag worden gespeeld.
De ontdekkingstochten zijn elk geschikt voor een bepaalde leeftijdsgroep.

Tarieven
Leerling € 2,50 (incl. speurtocht)
Begeleider € 2,50
Museumdocent € 20

Eten en drinken
Eten en drinken is niet toegestaan in het museum. Bij mooi weer kunnen schoolgroepen buiten bij de picknicktafels of bankjes terecht. Tevens hebben wij een koffiecorner in ons hoofdgebouw en bestaat er de mogelijkheid om een drankje en/of een hapje te doen in het restaurant op ons schip de Schorpioen.

Contactgegevens
Adres
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder
Noord-Holland, Nederland
Telefoonnummer

+31 (0223) 65 75 34

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!