Schooluitstap naar Historyland

Hellevoetsluis, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Historyland
Slide 2 - Historyland
Slide 3 - Historyland
Slide 4 - Historyland
Historyland schip
Historyland museum
Historyland zandbak
Historyland treintje

Historyland, de geschiedenis komt tot leven bij Historyland in Hellevoetsluis


Een recreatieve reis door de tijd!
Gewapend met een zeef op zoek naar goud in het pittoreske goudzoekersdorp of zet je schrap voor een stevig potje golf onder toeziend oog van de kleine grote Franse generaal Napoleon. Historyland doet haar naam eer aan en biedt een waar avontuur door de tijd, met een goede balans tussen recreatie en educatie.

Bekijk de tentoonstelling Mammoetsteppe, waarin je wordt meegenomen naar het pleistocene tijdperk. Hier kom je oog in oog te staan met een wolharige mammoet, een angstaanjagende sabeltandkat, een grottenbeer of een wolharige neushoorn. Bekijk ook de uitgebreide collectie fossielen die uit allerlei tijdperken komen en een samengesteld mammoetskelet dat is opgebouwd uit 184 verschillende mammoeten! Nergens treft men in Europa een dergelijke ‘mammoetfamilie’ aan. 

Recreatie en educatie
Buiten op het park kunnen kinderen zelf op zoek naar fossielen. Of ze kunnen een heus dino-skelet opgraven. De blik op het gezicht van een kind dat een fossiel vindt, is onbetaalbaar. En de spanning druipt ervan af wanneer het dino-skelet steeds meer gedaante krijgt.

Minstens net zo spannend is het oorlogsveld, waar je de legervoertuigen mag bekijken en beklimmen. Leren door beleven is het credo. Zo kun je in de bunker levensecht een bombardement ervaren. Ook de Historygolf is een belevenis. 12 holes vol waanzinnig avontuur en elke hole vertelt een geschiedenisverhaal op zich.

In de ban van goud
Als kers op de taart kunnen bezoekers zelf op zoek naar ‘echt’ goud in één van de eyecatchers van het park: het Goudzoekersdorp! Gewapend met een zeef wordt er in het water gespeurd naar kleine glinsteringen, die mee naar huis genomen mogen worden. Geschiedenis saai? Niet op Historyland!

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Ravenseweg 11 C
3223 LM Hellevoetsluis
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)181 74 41 71

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!