Schoolreis naar Karrenmuseum

Essen, Antwerpen Routebeschrijving


Slide 1 - Karrenmuseum
Slide 2 - Karrenmuseum
Slide 3 - Karrenmuseum
Slide 4 - Karrenmuseum
Karrenmuseum Kar
Karrenmuseum Touwslager
Karrenmuseum Hoefsmit
Karrenmuseum Vergrootglas

Karrenmuseum, een indrukwekkende klasuitstap!


Een museum, waar vakmanschap en duurzaamheid centraal staan

Wil je een interessante, creatieve en inspirerende ervaring met je neus in het groen?
Dan ben je in het Karrenmuseum aan het juiste adres! In dit openluchtmuseum met een unieke verzameling karren, wagens en koetsen, staan de thema’s vakmanschap en duurzaamheid centraal. Ontdek dit groene pareltje met een gids of ga zelf met één van onze gloednieuwe educatieve pakketten aan de slag!

Kriebelende beestjes en een groeiende afvalberg
Boek één van de educatieve pakketten en laat je meevoeren naar de wondere wereld van het insect (De Superhelden, 1e graad) en de duistere wereld van de vuilnisbelt (De Afvalberg, 1e graad t.e.m. 3e graad). Want jawel, ook deze twee actuele thema’s zitten verweven in de collectie van het Karrenmuseum!

Onze missie: leerrijke, speelse pakketjes maken die kant en klaar zijn voor jou als leerkracht, zónder de afvalberg te vergroten!

Het wordt een heuse ontdekkingstocht die je alvast in je klas kan starten…Daar vertelt een mooie schoolplaat met op maat gemaakte illustraties een verhaal met tal van vragen en opdrachtjes. Je leerlingen moeten enkel goed kijken, zoeken, luisteren en vragen beantwoorden. Zo zijn ze klaargestoomd om naar het museum te komen en zelf de handen uit de mouwen te steken!

Rondleiding met demonstratie
​Ook onze gidsen staan steeds paraat om de klok terug te draaien naar een tijd waar spullen niet van een lopende band rollen en bestelbusjes door paarden worden getrokken. Ze tonen je dit verhaal aan de hand van een grote collectie voertuigen, waar soms toch wel heel smeuïge en interessante verhalen aan verbonden zijn.
Je houdt halt bij de smidse, waar metaal roodgloeiend wordt bewerkt om onderdelen voor karren, wagens en koetsen te maken. Is de smid niet thuis? Geen probleem! Dan krijg je in de touwslagerij diverse vlechttechnieken te zien en brengt de touwslager een mooi verhaal over recycleren en ‘upcycling’. En wie weet laat hij je de technieken ook even zelf uitproberen...

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Moerkantsebaan 52
B-2910 Essen
Antwerpen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)3 667 11 42

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!