Schoolreis naar Europees Parlement

Brussel, Brussel Routebeschrijving


Slide 1 - Parlamentarium
Slide 2 - Parlamentarium
Slide 3 - Parlamentarium
Slide 4 - Parlamentarium
Europees Parlement kinderen
Parlamentarium workshop
Europees Parlement wereldbol
Parlamentarium kinderen

Het Europees Parlement: verkennen, leren en leven in de Europese Unie


Ervaar Europa in de praktijk in het Europees Parlement
Identificeer jij je met je eigen nationaliteit of zie je jezelf als Europeaan, of alle twee tegelijk? Er is geen fout antwoord, maar wat zeker is, is dat we allemaal burgers van de Europese Unie zijn. Wat dat precies inhoudt, kun je ontdekken in de gangen van het Europees parlement. Dé plek om uit te vinden wat ons samenbrengt in een gezamenlijke unie.

Om je goed uitgestippelde tocht door het grootste transnationale parlement ter wereld te beginnen, volg je de weg die naar de grote vergaderzaal leidt, waar democratie vorm krijgt. Groepen worden door stafleden ontvangen om een presentatie over de rol van het Europees Parlement te krijgen, en om vragen te kunnen stellen. Als individuele bezoeker kan je op maandag om 11u en 15u terecht voor een presentatie, of gemakkelijk elke dag van de week op pad met een multimediagids.

Daarna breng je een bezoekje aan het Parlamentarium, dat met moderne multimediatechnologie toont hoe het Europees Parlement werkt. Met een audiogids kom je alles te weten over de parlementsleden en de culturele diversiteit. Leer ook hoe een nieuwe wet tot stand komt en wat de Unie tot op heden heeft betekend voor al haar burgers, en dat alles in de informatieve gloed van een 360°-cinema. De jongsten van 6 tot 14 jaar kunnen het Parlamentarium ook spelenderwijs ontdekken met 1-uur durende rondleidingen en scholieren tussen 14 en 18+ kunnen aan het rollenspel deelnemen.

Duik jij liever de Europese geschiedenis in? Dat kan in het Huis van de Europese geschiedenis. Jong en oud wordt hier uitgedaagd een kritisch oordeel te vormen over de geschiedenis van Europa, zijn mogelijkheden en zijn toekomst. Met je klas kun je aan een rondleiding met gids of een speciale workshop deelnemen, of met lesmateriaal het museum zelf ontdekken. Je kunt ook met het gezin interactief deelnemen aan de gezinsroutes, zodat jullie samen de geschiedenis nieuw leven in kunnen blazen.

Mis de nieuwe tijdelijke tentoonstelling “Fake for Real. Een geschiedenis van vervalsingen” (juni 2020 - mei 2021).

Meer informatie over openingsuren, reservatie (voor groepen van meer dan 10 personen) en tentoonstellingen vind je op www.europarl.europa.eu/visiting.

Alle activiteiten zijn gratis en beschikbaar in het Nederlands

Contactgegevens
Adres
Wiertzstraat 60
B-1047 Brussel
Brussel, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)228 421 11

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!