Schoolreis naar Europees Parlement

Bezoek de website

Brussel, Brussel Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - Parlamentarium
Slide 2 - Parlamentarium
Slide 3 - Parlamentarium
Slide 4 - Parlamentarium
Slide 1 - Parlamentarium
Slide 2 - Parlamentarium
Slide 3 - Parlamentarium
Slide 4 - Parlamentarium

Het Europees Parlement: verkennen, leren en leven in de Europese Unie


Ervaar Europa in de praktijk in het Europees Parlement
Voel jij je Nederlands, Europeaan, of alle twee tegelijk? Er is natuurlijk geen fout antwoord, maar wat niet valt te betwijfelen is dat we allemaal burgers van de Europese Unie zijn. Wat het precies betekent om als uniek individu mee te draaien in zo’n grootschalige organisatie, kun je ontdekken in de gangen van het Europees parlement. Dé plek om uit te vinden wat ons samenbrengt in een gezamenlijke unie.

Om je goed uitgestippelde tocht door het grootste transnationale parlement ter wereld te beginnen, volg je de weg die naar de grote vergaderzaal leidt, waar democratie de boventoon voert en vorm krijgt. Groepen worden door stafleden ontvangen om een presentatie over de rol en het werk van het Europees Parlement te krijgen, en om vragen te kunnen stellen.

Daarna breng je een bezoekje aan het Parlamentarium dat met moderne multimediatechnologie toont hoe het Europees Parlement werkt. Met een audiogids in de hand kom je alles te weten over hoe een nieuwe wet tot stand komt en wat de Unie tot op heden heeft betekend voor al haar burgers, en dat alles in de informatieve gloed van een 360°-cinema. Dankzij een rollenspel kan je ook even in de huid van een parlementslid kruipen. De jongsten tussen 6 en 14 kunnen het Parlamentarium spelenderwijs ontdekken met 1-uur durende rondleidingen.

Duik jij liever de Europese geschiedenis in? Dat kan in het Huis van de Europese geschiedenis, dat voorwerpen tentoonstelt uit meer dan 300 verschillende Europese musea. Jong en oud wordt hier uitgedaagd een kritisch oordeel te vormen over de geschiedenis van Europa, zijn mogelijkheden en zijn toekomst. Met je klas kun je aan een rondleiding met gids of een speciale workshop deelnemen, of het museum zelf met leermateriaal ontdekken.

Alle activiteiten zijn gratis en beschikbaar in het Nederlands. Nadere informatie vind je op onze website.

 

Contactgegevens
Adres
Wiertzstraat 60
B-1047 Brussel
Brussel, België
Telefoonnummer

+32 (02) 284 21 11

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!