Schoolreis naar Erfgoedsite Ename

Oudenaarde-Ename, Oost-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Provinciaal Archeologisch Museum Ename
Slide 2 - Provinciaal Archeologisch Museum Ename
Slide 3 - Provinciaal Archeologisch Museum Ename
Slide 4 - Provinciaal Archeologisch Museum Ename
PAM Ename outdoor
PAM Ename tentoonstelling
PAM Ename tafel
PAM Ename educatie v2

De erfgoedsite Ename, waar het verleden tot leven komt


Ename: een uniek erfgoedverhaal
In Ename ademt zowat het hele dorp geschiedenis uit! Er is de archeologische site met de restanten van een benedictijnenabdij, iets hogerop is er het beschermde Bos t'Ename, in het dorp vind je de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk en als verzamelpunt van alle informatie: het pam Ename. En dan zwijgen we nog over wat je niet ziet: ooit stond hier een burcht die de grens van het Duitse keizerrijk moest beschermen. In het pam Ename vind je hier het verhaal van terug. En veel meer dan dat: je ontdekt het pam Ename als individuele bezoeker met of zonder tablet, je wordt samen met je klas een echte tijdsdetective, je ziet de oude abdij of het dorp verrijzen met een druk op een knop, ... Beleven, leren, ontspannen, je laten verrassen... Het kan allemaal in Ename op wandelafstand!

Jouw ervaring
- Drie unieke erfgoedsites op wandelafstand die samen één verhaal vertellen
- Een interactief en speels pam Ename als uitvalsbasis
- Scholen betalen geen inkomprijs én krijgen een korting bij het boeken van een gids/educatief pakket
- Meerdere educatieve pakketten met verschillende thema’s en naar verschillende doelgroepen gericht. Ook voor jouw klas vinden we vast iets boeiends
- Gespecialiseerde en ervaren gidsen die erop getraind zijn op “maat van het publiek” te werken.

Educatief
Wij hebben meerdere educatieve pakketten ter beschikking voor scholen. Neem gerust contact met ons op als je specifieke vragen hebt. Onze vaste educatieve pakketten gebeuren onder begeleiding van een ervaren gids, maar scholen kunnen er ook voor opteren om zonder gids een bezoek aan Ename te brengen. Of een combinatie te boeken zoals bv. een educatief pakket afgewisseld met een boswandeling op eigen houtje (het plannetje bieden wij je gratis aan).

Nieuw!
Volg een interactieve, virtuele wandeling doorheen de 13de- en 17de- eeuwse Enaamse abdij in het pam Ename. Onder begeleiding van een gids.

Je kan ook in het Archeopark zelf de 17de-eeuwse abdij ontdekken, samen met je gezin of bubbel! Breng je smartphone of tablet mee en beleef hoe de abdij eruitzag in de middeleeuwen of in de 17de eeuw. Deze nieuwe groepsbeleving lokt je ‘uit je kot’ en laat je het verleden ontdekken op de plaats waar het allemaal gebeurde! Let wel: reserveren noodzakelijk!

Reservaties kunnen gebeuren via de balie, via e-mail of telefonisch. Zolang de Covid19-maatregelen van toepassing zijn is reserveren verplicht! via onze website.(klik onder of bovenstaande websitebutton)

* Headerfoto en reconstructietekening: Erfgoedsite Ename & Visual Dimension.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Lijnwaadmarkt 20
B-9700 Oudenaarde-Ename
Oost-Vlaanderen, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)55 30 90 40

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!