Schoolreis naar Luchtvaartmuseum Aviodrome

Lelystad, Flevoland Routebeschrijving


Slide 1 - Luchtvaartmuseum Aviodrome
Slide 2 - Luchtvaartmuseum Aviodrome
Slide 3 - Luchtvaartmuseum Aviodrome
Slide 4- Luchtvaartmuseum Aviodrome

Luchtvaartmuseum Aviodrome, een leerzaam dagje in de wolken

Kijk omhoog en ontdek meer bij Luchtvaartmuseum Aviodrome 
Ontdek een wereld vol avontuurlijke vliegtuigactie voor jong en oud in Luchtvaartmuseum Aviodrome! De burgerluchtvaart bestaat 100 jaar. Om dat te vieren is het museum van Luchtvaartmuseum Aviodrome volledig vernieuwd! De nieuwe, interactieve expositie toont iconische toestellen en vertelt het avontuurlijke verhaal van pioniers uit de luchtvaart. Bewonder binnen én buiten meer dan 100 oude en nieuwe vliegtoestellen. Stap aan boord van een Boeing 747 en ervaar de adrenaline van een echte piloot in de flight simulator!  Wij dagen je uit om jezelf te ontstijgen en de luchtvaart van toen en nu te ervaren.

De collectie van Aviodrome bestaat uit de mooiste juweeltjes uit de luchtvaartgeschiedenis. Zo doen leerlingen kennis op van de Junkers 52, Uiver, Fokker Spin en Lockheed Constellation. Deze staan opgesteld in het museum en de buitenexpositie. Een aantal vliegtuigen kun je ook vanbinnen bekijken. Maar dat is nog niet alles: vanuit de nostalgische verkeerstoren is het zicht op de start- en landingsbaan van Lelystad Airport fenomenaal! Meerdere malen per dag zijn er gratis rondleidingen. De vrijwilligers nemen je vol enthousiasme mee in de wereld van vliegtuigen en de luchtvaart van toen en nu. 

Klaar om met jouw leerlingen door de wolken te vliegen? In het 4D-filmtheater van Luchtvaartmuseum Aviodrome worden al je zintuigen op scherp gezet. Beleef een spannende vlucht waarin je zelfs regen en koude golfstromen voelt. Voor wie de smaak te pakken heeft is er ook een piloten- en stewardessenopleiding. Leerlingen worden hierbij getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest. Voer alle opdrachten succesvol uit en ga naar huis met een vliegbrevet!

Zijn jouw zenuwen Spykerhard? Sla je vleugels uit bij Luchtvaartmuseum Aviodrome! 

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad
Flevoland, Nederland Attractie
Telefoonnummer

+31 (0)320 28 98 42

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!