Schoolreis naar Hidrodoe

Bezoek de website

Herentals, Antwerpen Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - Hidrodoe
Slide 2 - Hidrodoe
Slide 3 - Hidrodoe
Slide 4 - Hidrodoe
Slide 1 - Hidrodoe
Slide 2 - Hidrodoe
Slide 3 - Hidrodoe
Slide 4 - Hidrodoe

Hidrodoe, het interactieve DOEcentrum van België


Water in Hidrodoe. Beleef het met al je zintuigen!
Klein of groot?  In Hidrodoe valt altijd wel iets te beleven. En je wordt er nog slimmer van ook!  Meer dan 120 doe-opstellingen staan op jou te wachten. Tover megazeepbellen waar je zelf kan instaan. Laat een raket op waterstof vliegen … helemaal tot aan het plafond!  Maak een reuze draaikolk. Ontdek de magische krachten van water. Leer hoe kraantjeswater gemaakt wordt. En geniet in de 4D-film “Teruggespoeld” van het watergevecht tussen onze held Spetter en het groene monster Smos.

Van maart tot oktober kan je genieten in de Watertuin. Balanceer balletjes op water, maak je eigen waterballet, schiet met de waterkanonnen en loop onder de waterparaplu door zonder nat te worden. Of toch bijna! Waterplezier gegarandeerd!

Nieuwe attractie!
Eind 2015 opende Hidrodoe een nieuwe indoorrivier boordevol boeiende en interactieve doe-opstellingen. Ontdek de kracht en de werking van een rivier. Bescherm het rivierdorp tegen overstromingen.  Leer al spelende hoe een vistrap werkt. Word havenmeester en laad  en los zelf een echt containerschip. Ontdek wat er gebeurt als je het water van de rivier vervuilt. En maak kennis met een van de interessantste dieren rond de rivier: de bever. 

Op stap met de klas
Hidrodoe heeft een aangepast programma voor elke leerling. En we zorgen dat je bezoek eentje wordt om nooit te vergeten. We geven  je een  persoonlijke ontvangst en begeleiden je doorheen de ganse dag. Maar vooral: we laten je leerlingen genieten. Want wie geniet, onthoud meer.

Ons aanbod:
- Experimenteer en speel met water in onze ruime waterwereld. Wij hebben leerrijke en leuke opstellingen zowel binnen als buiten. Onze zoektochten en lesmappen kunnen je hier helpen om het bezoek nog aangenamer te maken.
- Stel je eigen onderzoek in naar het leven in onze natuurvijver. Een natuurgids loodst je door de wondere wereld van de ongewervelde dieren in en om het water.
- Ga op wandelzoektocht met GPS of rugzak vol opdrachtjes en waterweetjes. Wandelen is gezond. Maar als je opdrachten uitvoert tijdens het wandelen, dan train je lichaam én geest. Perfect toch?
Combineer dit aanbod naar hartenlust en maak er zo een fijn gevuld dagje van.
Op onze website (klik onderstaande button) vind je alle info om van je klasuitstap een geslaagde dag te maken.

Contactgegevens
Adres
Haanheuvel 7
B-2200 Herentals
Antwerpen, België
Telefoonnummer

+32 (014) 44 26 44

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!