Schoolreis naar Historium Brugge

Brugge, West-Vlaanderen Routebeschrijving


Slide 1 - Historium Brugge
Slide 2 - Historium Brugge
Slide 3 - Historium Brugge
Slide 4 - Historium Brugge
Historium Brugge rondleiding
Historium Brugge verkleed
Historium Brugge koning
Historium Brugge VR

Beleef Jan van Eyck in Brugge!


Bracht je al eens een bezoekje aan het Historium, de meest bezochte attractie op de Markt van Brugge? In het Historium stap je terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen met Jan van Eyck. Je kunt er op verschillende manieren zien hoe Brugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw. Kom met je klas naar het Historium en ontdek er hoe het er in de Brugse Middeleeuwen aan toe ging en maak kennis met de schilder Jan van Eyck!

Historium Story
In de Historium Story volg je het verhaal van Jan van Eycks leerjongen (gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele'). Met een audiogids wandel je door de wonderlijke attractie waar in zeven themakamers met decors, film en speciale effecten de belangrijkste plaatsen uit de Brugse Middeleeuwen ten tijde van Jan van Eyck tot leven worden gebracht.

Historium Virtual Reality
Met de Historium Virtual Reality keer je virtueel terug naar 1435. Hiervoor werd Brugge uit die tijd digitaal nagemaakt. Je vaart er virtueel de haven binnen in een boot, ziet er de Waterhalle en het Belfort van toen en vliegt van de Markt naar de vroegere Sint-Donaaskerk. De Historium Virtual Reality is een schot in de roos bij jong en oud. Een ervaring die je voelt tot in de toppen van je tenen!

Historium Exhibition
In deze interactieve tentoonstelling krijg je meer informatie over Brugge als bloeiende handelsstad tijdens de Gouden Eeuw (15e eeuw), toen de haven nog in het centrum van Brugge was en op onze locatie de Waterhalle stond. Je leert er over de Brugse middeleeuwse gebruiken en de schilder Jan van Eyck. Geniet ook van het prachtig panoramisch uitzicht op de Markt en het Belfort.

Leerrijk parcours
Aansluitend zijn er onze educatieve pakketten met doe-opdrachten, op maat gemaakt voor alle leeftijden. Je leerlingen ontdekken zo meer over Jan van Eyck en de Brugse Middeleeuwen. In de 15e  eeuw was Brugge het grootste commerciële centrum van West-Europa. Je komt er te weten welke import- en exportproducten er werden verhandeld, hoe de middeleeuwse architectuur eruitzag of hoe de beurs werd opgericht.

Lespakket
Om het bezoek aan het Historium in je klas nog beter voor te bereiden, of om er achteraf nog even in te verdiepen, bieden wij een lespakket aan op onze website. Met dit lespakket vind je meer informatie over de schilder Jan van Eyck en de Gouden Eeuw van Brugge in al haar facetten.

Praktisch
- Openingsuren: Raadpleeg onze website voor de actuele openingstijden.
- Ticketprijzen: Tickets vanaf 7 euro p.p. Op onze website vind je een overzicht van alle mogelijkheden en tarieven.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Markt 1
B-8000 Brugge
West-Vlaanderen, België Attractie
Telefoonnummer

+32 (0)502 703 11

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!