Schoolreis naar Atomium

Brussel, Brussel Routebeschrijving


Slide 1 - Atomium
Slide 2 - Atomium
Slide 3 - Atomium
Slide 4 - Atomium
Atomium voor aanzicht
Atomium uitkijk
Atomium tentoonstelling
Atomium binnen

Schoolreis naar Atomium, ontdek het symbool van België!


Het Atomium werd ontworpen en gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958. Beter bekend als Expo 58, het Atomium was er het embleem van. In de loop der tijden is het unieke silhouet uitgegroeid tot het symbool van Brussel en België.

Van binnen biedt het Atomium een surrealistische wandeling door enkele verrassende ruimtes en volumes die een bezoek al de moeite waard maken. Naast zijn indrukwekkende architectuur en erfgoedwaarde is het Atomium ook een culturele plek. Meer dan de helft van het parcours is gewijd aan tentoonstellingen gericht op digitale kunst en fotografie.

Momenteel ontdek je naast de permanente tentoonstelling dat de geschiedenis van het Atomium vertelt, vanaf EXPO58 tot vandaag ook de digitale installaties CENTRALE & RESTART, alsook de foto-installatie ‘Ik heb de toekomst gezien’.

Het ticket voor het Atomium biedt ook automatisch toegang tot het Design Museum Brussels dat zich 150 m verderop bevindt. Verrijkt door de permanente tentoonstelling the Plastic Design Collection en een programma van tijdelijke tentoonstellingen, verkent het Design Museum Brussels meerdere gebieden van designcreatie en de impact ervan op de maatschappij en ons dagelijks leven.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Atomiumsquare
B-1020 Brussel
Brussel, België Attractie
Telefoonnummer

+32 (0)24 75 47 75

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!