Schoolreis naar Domtoren

Utrecht, Utrecht Routebeschrijving


Slide 1 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 2 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 3 - Domtoren, Utrecht Marketing
Slide 4 - Domtoren, Utrecht Marketing
Domtoren educatie
Domtoren basisonderwijs
Domtoren klok
Domtoren uitzicht

Beleef de Domtoren!


Trappen beklimmen, vragen stellen, codes kraken, op monumentinspectie, je inleven in lang vervlogen tijden: de Domtoren heeft een breed aanbod voor het voortgezet onderwijs. Leerlingen worden tijdens hun bezoek actief gestimuleerd om zelf op zoek te gaan naar de verhalen van het eeuwenoude monument. Bewustwording, historisch besef en erfgoed  spelen daarbij een centrale rol.

De algemene rondleiding is een kennismaking met Domtoren waarbij het verhaal verteld wordt aan de hand van personages die in de toren werkten (of dat nog steeds doen).  Daarnaast bieden we  verschillende programma’s aan met een focus op de thema’s middeleeuwen en erfgoed.

Het speciaal voor uitwisselingsgroepen ontwikkelde programma Welcome to Utrecht is voor alle niveaus toegankelijk. Een absolute must voor iedereen die Utrecht en de Domtoren beter wil leren kennen!

Specifieke aandacht voor de gotiek is er tijdens de Codekraker, een escaperoom-achtige beklimming waarbij leerlingen op zoek moeten naar de code om toegang te krijgen tot de top van de toren. Logisch nadenken, slim samenwerken en een flinke portie creativiteit is hierbij onontbeerlijk.

Het programma Cultuur van de Kerk (bovenbouw) laat de leerlingen zien hoe de Domtoren in de middeleeuwen het centrum van de macht was en de toren en stad daardoor gevormd zijn. Eenmaal boven zullen ze met andere ogen op Utrecht uitkijken.

Leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO ten slotte kunnen zelf op monumentinspectie. Tijdens het programma Erf Goed! worden ze uitgedaagd om een eigen inspectierapport te schrijven. Ze maken kennis met belangrijke vraagstukken die spelen rondom erfgoed en monumenten(zorg).

Leerlingen worden actief betrokken. Ze maken kennis met en raken vertrouwd met verschillende aspecten van de middeleeuwen, gotiek, Utrecht en erfgoed. Ook draagt de fysieke beleving van het beklimmen van een monument bij aan het leren waarderen van erfgoed. En welk programma je ook kiest, als beloning wacht altijd het mooiste uitzicht over Utrecht!

Contactgegevens
Adres
Domplein 9-10
3512 JC Utrecht
Utrecht, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)30 23 600 22

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!