Schoolreis naar ZOOM Erlebniswelt

Gelsenkirchen, Noordrijn-Westfalen Routebeschrijving


Slide 1 - ZOOM Erlebniswelt
Slide 2 - ZOOM Erlebniswelt
Slide 3 - ZOOM Erlebniswelt
Slide 4 - ZOOM Erlebniswelt

“Wereldreis in één dag” in de ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen


In de ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen kun je één dag een wereldreis maken. Op een oppervlakte van meer dan 30 hectaren vind je Alaska, Afrika en Azië met meer dan 900 dieren van zo’n 100 diverse soorten een natuurlijk nagebootste habitat. De indrukwekkende landschapsarchitectuur van de verschillende gebieden met hun bijna onzichtbare grenzen, maken spannende ontmoetingen tussen mens en dier mogelijk.

De beleveniswereld Alaska brengt op een gebied van 6 hectaren diverse vegetatiezones van Noord Amerika samen: regenwouden langs de kust, toendra’s, rotsachtige berglandschappen en de poolregio. Behalve het grootste roofdier op land, de bruine beer, struinen hier op een immens terrein ook elanden, lynxen en wolven rond. De zeer uitgebreide gras-, struiken- en vochtige savannen van de beleveniswereld Afrika biedt ruimte aan meer dan 400 dieren, die hier hun natuurlijke levensruimte hebben. De leeuwen hebben een territorium veroverd in een gebied dat exact lijkt op het waterberg-rotslandschap van Namibië. Op de grassavanne leven zebra’s, antilopen en struisvogels gemoedelijk naast elkaar terwijl in de aangrenzende zone de neushoorns rondwandelen.

De beleveniswereld Azië brengt de exotische wereld van het verre oosten direct naar het ruhrgebied. Bijzondere aantrekkingskracht oefenen de “sterren” van dit sfeervolle landschap, de Siberische tijgers, op de bezoekers uit.

In het voorjaar 2020 zal de beleveniswereld Afrika met een nieuwe diersoort worden uitgebreid: de brilpinguïn. Met de bouw van deze zone is men in september 2019 begonnen. Het betreft hier een 500 m2 groot terrein met een groot meer en door panoramaramen kun je onder water de dieren bekijken. Buiten de savannen is dit nieuwe terrein van de brilpinguïns een geheel nieuwe levensruimte binnen de beleveniswereld Afrika.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Bleckstraße 64
D-45889 Gelsenkirchen
Noordrijn-Westfalen, Duitsland Dierenpark
Telefoonnummer

+49 (0)209 95450

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!