Schoolreisje naar Tierpark Nordhorn

Nordhorn, Nedersaksen Routebeschrijving


Slide 1 - Tierpark Nordhorn
Slide 2 - Tierpark Nordhorn
Slide 3 - Tierpark Nordhorn
Slide 4 - Tierpark Nordhorn
Slide 1 - Tierpark Nordhorn
Slide 2 - Tierpark Nordhorn
Slide 3 - Tierpark Nordhorn
Tierpark Nordhorn schoolklas v2

Tierpark Nordhorn, de dierentuin van Nordhorn, “Dierlijk” vermaak in de groene familiedierentuin


De dierentuin van Nordhorn is met 450.000 bezoekers per jaar een van de meest geliefde uitstapjes, vlak bij de Nederlandse grens. Op een terrein van 12 hectare leven er in de dierentuin 2500 dieren van meer dan 100 verschillende soorten in een wondermooie, parkachtige omgeving.

Om de bezoekers en de dieren zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen, zijn veel verblijven toegankelijk gemaakt. Zo kun je ondertussen de alpaca’s, de Bentheimer varkens,de grote bonte koeien, de kangoeroes, de kustvogels, de Australische vogels en de sneeuwuilen in hun, zo natuurlijk mogelijk aangelegde omgeving, zonder barrières ontmoeten. Via een natuurpad dat op palen door een bos langs de oude arm van de Vecht loopt, kom je bij de historische Vechtehofboerderij. De meer dan 100 jaar oude, originele boerderij met boerentuin is een echte trekpleister van de familiedierentuin. De Vechtehof herbergt veel verschillende oude, deels sterk bedreigde huisdierrassen. Absolute bezoekersmagneet is hier de plek met de biggetjes van het bonte Bentheimer varken, die je kunt aaien en ook het nachtdierenhuis met de eikelmuizen.

Voor een eerste pauze kunt u terecht bij het bistro, het gezellige en historische restaurant “De MalleJan” of bij het cafetaria.

Centraal in de dierentuin bevindt zich de grote speeltuin. Deze grenst aan het cafetaria met een mooi zonneterras, de kinderboerderij met geitjes en schapen en het Afrika-terrein met zebra’s, maraboe´s en helmparelhoenders. Als het weer niet zo mooi is, dan biedt de indoor-speeltuin “Max-Avonturenland” met veel speelmogelijkheden van natuurlijke materialen, uitkomst voor grote en kleine kinderen. Het aangrenzende vijverlandschap gaat over in het verblijf voor de grappige stokstaartjes.

In de showvoederkeuken kunnen bezoekers door grote panoramaruiten een kijkje nemen naar het werk van de dierverzorgers. Twee keer per dag geeft een dierverzorger interessante informatie over het voederen, het bezig houden en verschillende andere aspecten van de verzorging van onze dieren. Ook bij de zeehonden, doodshoofdapen, neusberen en veel andere exotische dieren kun je uit de eerste hand wat horen van de dierverzorgers over hun beschermelingen.

De familievriendelijkheid van de dierentuin is terug te vinden in de entreeprijzen. Parkeren is gratis en hondenliefhebbers mogen hun viervoeters, mits aangelijnd, meenemen. Nadere informatie over openingstijden en entreeprijzen vindt je op onze website (klik onderstaande button) of op facebook.

Foto's ©Franz Frieling

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Heseper Weg 110
48531 Nordhorn
Nedersaksen, Duitsland Dierenpark
Telefoonnummer

+49 (0)59 21 71 20 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!