Spaarpot

Tips om geld in te zamelen voor het schoolreisje

Nationaal Schoolreis Magazine

Gratis magazine (editie 2024, nr. 31)

Tips om geld in te zamelen voor de schoolreis

De schoolreis is voor scholieren de belangrijkste jaarlijkse traditie. Voor de leerlingen is het een beloning nadat ze het hele jaar hun best hebben gedaan. Elk kind behoort de mogelijkheid te hebben eraan mee te doen. Natuurlijk kost zo’n uitstap geld en daarom volgen hier een aantal lucratieve acties om de kas ervoor te spekken.

  • Er is een aantal bedrijven waarvan scholen producten kunnen aanschaffen zonder enig financieel risico (zie hierboven). Het is de bedoeling dat de leerlingen deze artikelen (bloembollen, ansichtkaarten en nog veel meer) vervolgens gaan  verkopen aan familie, vrienden en kennissen. De school krijgt een flink deel van de winst. Het aantal producten dat niet verkocht is, neemt het bedrijf weer terug.
  • Open een account op websites, zoals Marktplaats, Ebay, Tweedehandsnet, etc. Zo kunt u het gehele jaar door artikelen verkopen. Deze spullen kunnen familieleden, vrienden en kennissen inleveren bij de school. Een digitale rommelmarkt, maar dan het gehele jaar door!
  • Veel mensen zijn dol op rommelmarkten. Daarom is het een idee om kinderen zelf leuke dingen te laten maken en met hen een overzichtelijke markt met verzorgde kramen te creëren. De leerlingen zouden muziek kunnen maken en hapjes en drankjes kunnen verkopen. Ook met klussen doen voor anderen valt iets te verdienen...
  • Er valt aardig wat geld te verdienen met een voorstelling, zoals een musical, circusacts, dans, een muziekuitvoering of toneelstuk. De voorstelling kan eventueel in de avond plaatsvinden. De leerlingen vinden het fantastisch en familie, vrienden en kennissen zijn nieuwsgierig naar de verrichtingen van de kinderen. Vergeet niet om ook omwonenden van de school uit te nodigen. Zorg dat het entreegeld redelijk is en verdien extra bij door hapjes en drankjes te verkopen.
  • Vooraf is het goed om in de 'sociale media' netwerken alle activiteiten die u organiseert aan te kondigen. Licht eventueel de lokale en regionale pers in.
  • Een populaire manier om geld in te zamelen is nog steeds de sponsorloop. Kinderen vragen aan familie, vrienden, buren en kennissen hun met een bedrag te sponsoren voor een aantal gelopen ronden. De sponsoren mogen zelf het bedrag bepalen. Laat de kinderen een lijst maken waarop de sponsoren hun bijdragen kunnen invullen met handtekening.

    Heeft u zelf een lucratief idee? Laat het ons weten, dan zullen wij daar melding van maken op deze website en in het Nationaal Schoolreis Magazine België.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!