Schooluitstap naar ProDemos

Den Haag, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Prodemos
Slide 2 - Prodemos
Slide 3 - Prodemos
Slide 4 - Prodemos

ProDemos Binnenhof, Dagje Binnenhof en Madurodam voor basisscholen


Ga op politiek avontuur!
Tijdens Ontdek het Binnenhof en Madurodam leer én ervaar je hoe de democratie werkt. Je begint met een bezoek aan Madurodam. Daar speel je eerst het spel Democracity. Je vormt samen met de klas de gemeenteraad van deze fictieve stad en moet de stad inrichten. Zo leer je dat onderhandelen, samenwerken en het bereiken van consensus belangrijk zijn in een democratische rechtsstaat.|

Hierna trek je het park in. Bij het miniatuur Binnenhof maak je een Kindermiljoenennota. Hoe zou jij het geld van Nederland verdelen? 10 miljard naar onderwijs? Of toch 50 miljard? Maar als je daar meer geld aan geeft kan er weer minder geld naar het leger. Je moet dus keuzes maken! Natuurlijk krijg je ook de tijd om op eigen houtje het park te verkennen.

Na de onderdelen in Madurodam vertrek je naar het échte Binnenhof. Je ontdekt het centrum van de Nederlandse politiek en gaat op bezoek bij de Tweede Kamer. Grote kans dat je Kamerleden of een minister in het wild ziet!

Na het programma heb je een veel beter beeld van de lokale en nationale politiek en heb je ook nog eens een super leuke dag gehad. Onlangs zei een leerling nog dat dit de leukste groepsreis ooit was!

Politiek: het gaat ook over jou!

PS. Het betreft een gratis programma!

Contactgegevens
Adres
Hofweg 1
2511 AA Den Haag
Zuid-Holland, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)70 757 02 00

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!