Schoolreis naar Koninklijke Bibliotheek van België

Brussel, Brussel Routebeschrijving


Slide 1- Koninklijke Bibliotheek van België
Slide 2- Koninklijke Bibliotheek van België
Slide 3- Koninklijke Bibliotheek van België
Slide 4- Koninklijke Bibliotheek van België

KBR: koester de tijd


Ga op schoolreis naar KBR en ontdek de mooiste schatten van België spelenderwijs!

The World of Bruegel in Black and White
Bijna iedereen kent Bruegel als een wereldberoemde schilder, maar wist je dat hij in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? Tot en met 16 februari heb je nog de kans om zijn prenten van dichtbij te bewonderen. Duik samen met je klas in Bruegels imaginaire wereld en ontdek van A tot Z hoe de wonderlijke prenten van deze Vlaamse Meester tot stand kwamen. Een bezoek aan deze tentoonstelling is de perfecte uitstap voor klassen met prinselijke allures, want de expo vindt plaats in het luxueuze Paleis van Karel van Lotharingen. Nadien nog honger? Dan kan je terecht in de cafetaria van KBR. Je hebt er een prachtig uitzicht op Brussel en kan er zelfs het beroemde Atomium spotten!

KBR museum
Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Samen wisten deze edellieden een echte schat samen te stellen: de Librije, een verzameling handschriften die zo uniek is dat ze haar eigen naam kreeg. Vanaf mei 2020 opent KBR haar schatkist en tonen we jouw klas de pareltjes die we van de hertogen van Bourgondië erfden. In een gloednieuw museum ontdek je samen de geschiedenis van deze boeken en de periode waarin ze ontstonden. Verwacht je aan heel wat ambiance: boekpersonages zullen tot leven komen en op het plafond beginnen dansen.

Gratis toegang voor scholengroepen (op reservatie) en kinderen t.e.m. 18 jaar. Reserveer je tickets op onze website of stuur een mail. (klik onderstaande buttons)Telefonisch kan je ons bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Contactgegevens
Adres
Kunstberg 28
B-1000 Brussel
Brussel, België Educatie
Telefoonnummer

+32 (0)2 519 53 11

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!