Museumpark Archeon

Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Routebeschrijving


Slide 1 - Museumpark Archeon
Slide 2 - Museumpark Archeon
Slide 3 - Museumpark Archeon
Slide 4 - Museumpark Archeon
Archeon kinder ridders
Archeon zwaardvechten v2
Archeon schminken
Archeon koptelefoon

Museumpark Archeon, de wereld van de geschiedenis


Ga mee op avontuur. Een spannend en leerzaam dagje uit!
Beleef de geschiedenis in Archeon. Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen en duik in de middeleeuwen. Ontdek in het Romeins museum de echte vondsten uit Zuid-Holland. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht in de Arena.

Ga mee op reis, heel ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maken leerlingen kennis met de jagers en ontdekken ze hoe zij leefden. Ze kunnen in een echte boomstamkano varen en genieten op het blotevoetenpad. Daarna gaan de leerlingen door naar de eerste boeren, de bronstijd, ijzertijd en dan zijn daar: de Romeinen.

In het Romeinse stadje staat een badhuis, tempel en Romeinse herberg. In de Arena strijden de gladiatoren voor hun leven en de leerlingen doen mee aan de vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibulae maken of de kruidenspeurtocht doen.

Vervolgens stappen de leerlingen het middeleeuwse stadje Gravendam binnen en leven ze in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een kaarsje van bijenwas, een vilten armbandje of leer zwaardvechten en boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn
Zuid-Holland, Nederland Op School
Telefoonnummer

+31 (0)172 44 77 52

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(10 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!