Train World presenteert de expo Royals & Trains

Brussel, 10 mei 2022


Train World presenteert de expo Royals & Trains


Deze expo biedt een unieke kans om de uitzonderlijke band tussen de Belgische koninklijke familie en de spoorwegen te ontdekken. Herbeleef de pracht van de koninklijke reizen aan de hand van exclusieve foto's, objecten, historische documenten uit onze collecties en die van het Koninklijk Paleis, evenals Talking Heads.

Train World, het museum van NMBS, organiseert van 10 mei 2022 tot en met 22 januari 2023 de tijdelijke expo Royals & Trains. Ontdek tijdens deze expo meer over de unieke band die de Belgische koninklijke familie verenigt met de spoorwegwereld.

Herbeleef de pracht van de koninklijke reizen aan de hand van exclusieve foto's, objecten, historische documenten uit onze collecties en die van het Koninklijk Paleis, evenals Talking Heads. Als kers op de taart stelt het museum voor de eerste maal vijf koninklijke rijtuigen in al hun glorie samen tentoon in Train World.

Van de aanleg van de eerste spoorweglijn in 1835 tot op vandaag heeft het Belgische koningshuis steeds de ontwikkeling van de spoorwegen in België en Europa gesteund. Leopold I, het eerste staatshoofd ter wereld dat zich met de trein verplaatste, stelde alles in het werk om België te voorzien van een spoorwegnet dat bijgedragen heeft in de economische ontwikkeling van België in de 19e eeuw en later. Deze betrokkenheid is vandaag even groot onder het bewind van koning Filip. Dat is de reden waarom Train World en NMBS hebben beslist om een tijdelijke tentoonstelling te wijden aan, en een boek uit te geven over de boeiende geschiedenis van de band tussen onze Monarchie en de trein. Deze tentoonstelling toont zeldzame documenten van de eerste trein van Leopold I en andere koninklijke rijtuigen die niet langer bestaan, bouwplannen, thee- en eetserviezen van Albert I en Leopold III, objecten van de personeelsleden van de koninklijke konvooien, en items uit de reisgarderobe van koningin Astrid. Daarnaast brengt Train World ook het leven in beeld aan boord van deze prachtige treinen.

Stap samen in met uw leerlingen om te genieten van een spannende ontdekkingstocht tussen de treinen. www.schoolreismagazine.be/educatie/train-world


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!