Ontdek Train World tijdens de gratis lerarendag

Schaarbeek, 27 februari 2024


Ontdek Train World tijdens de gratis lerarendag


Ontdek Train World, tijdens de gratis lerarendag, als ideale uitstap met uw klas. Op zaterdag 4 mei 2024 stelt de dienst Publiekswerking en Educatie van Train World de verschillende schoolpakketten en workshops aan u voor. Tevens kunt u vrijblijvend gebruik maken van een gegidste rondleiding of met een vrij bezoek kunt u zelfstandig op pad door het museum.

Programma lerarendag (4 mei 2024):
10.30 uur: start rondleiding met focus op basisonderwijs 1ste graad.
Educatief pakket ‘In een klein stationnetje’ voor kinderen van 6-8 jaar.

11.30 uur: start rondleiding met focus op secundair onderwijs 1ste graad.
Educatief pakket ‘Kruip in de huid’ voor jongeren van 12-14 jaar.

13.30 uur: start rondleiding met focus op basisonderwijs 2de en 3de graad.
Educatief pakket ’Op het juiste spoor’ voor kinderen tussen 9-12 jaar.

14.30 uur: start rondleiding met focus op secundair onderwijs 2de en 3de graad.
Educatief pakket ‘Doe de test’ voor jongeren van 15-18 jaar.

Vrij bezoek
Brengt u een vrij bezoek, dan kunt u voor of na de middag zelfstandig op pad door het museum. Wie dat wil, kan gebruik maken van de educatieve materialen (stickervel, knipkaart, zelftest, quiz over spoorberoepen) en zo vrij proeven van het onderwijs aanbod. Vrij bezoek met vertrekuur tussen 10.00 tot 12.00 uur of vrij bezoek met vertrekuur tussen 13.00 tot 15.00 uur. De lerarendag is gratis voor de leraar, een extra volwassene en maximum twee extra kinderen.

Uw gratis bezoek
Vraag via het online serviceformulier uw gratis verkennend bezoek bij Train World aan. Reserveren is verplicht! Wilt u naast Train World ook bij andere schoolreisbestemmingen een gratis verkennend bezoek brengen, dan kunt u deze op het formulier aanvinken. Van de betreffende schoolreisbestemming(en) ontvangt u dan een uitnodiging en/of toegangsbewijs met de evt. voorwaarden (bezoekdata e.d.), waarmee u persoonlijk kunt gaan zien of de locatie geschikt is voor een uitstap met uw klas.

Klasuitstap naar Train World
Bij Train World stapt u samen met uw leerlingen in om te genieten van een spannende ontdekkingstocht tussen de treinen. Train World biedt gegidste rondleidingen aan, maar ook gratis educatieve pakketten op maat van de leerlingen; voor kinderen uit het kleuteronderwijs, tot leerlingen in het laatste jaar van het secundair onderwijs. Het lesmateriaal helpt u om de schatten van Train World op een leuke manier te ontdekken. Met de educatieve pakketten kunt u zelf aan de slag in de klas én in het museum. Meer informatie leest u via www.schoolreismagazine.be/educatie/train-world. Train World staat op pagina 22 van het Nationaal Schoolreis Magazine (editienr. 31, 2024).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!