Themajaar 2017, jaar van Mondriaan tot Dutch Design

Den Haag, 17 januari 2017

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht door Van Doesburg in Leiden. De vernieuwingsdrang van De Stijl wordt de laatste 25 jaar voortgezet onder de noemer Dutch Design. Voor scholen is 2017 dan ook een uitstekend moment om de verhaallijn ‘Mondriaan tot Dutch Design’’ te ontdekken. Een nieuwe generatie scholieren wordt verrast door de kleuren rood, geel en blauw.

Op tal van tentoonstellingen en evenementen is in 2017 de erfenis van de kunstenaars van De Stijl te zien zoals Mondriaan, Rietveld, Van der Leck en Van Doesburg. Dit wordt gecombineerd met het werk van hedendaagse toonaangevende designers. Topmusea als het Gemeentemuseum in Den Haag, Museum De Lakenhal in Leiden, Centraal Museum in Utrecht, Kröller-Müller Museum in Otterlo en Museum Drachten presenteren De Stijl. In Brabant tonen verschillende musea hedendaags Dutch Design. Bovendien vindt in 2017 de eerste editie van het World Design Expo plaats in Eindhoven.

2017 het themajaar van 'Mondriaan tot Dutch Design' is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en haar partners. Klik hier voor meer online informatie.

© Foto: Josefina Eikenaar - Switch, Dutch Design on the Move - in het TextielMuseum. 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!