Attractiepark Toverland opent vier nieuwe attracties

Sevenum, 5 september 2023


Attractiepark Toverland opent vier nieuwe attracties in themagebied Avalon


Afgelopen juli heeft Toverland (net over de Belgisch-Nederlandse grens in Sevenum) maar liefst vier nieuwe attracties geopend in het themagebied Avalon, waar schoolreizigers zich wanen in de mythische wereld van tovenaar Merlijn. Hiermee is het attractieaanbod nog aantrekkelijker (ook) voor schoolgroepen gemaakt. Scholieren kunnen zich nog langer vermaken in het gebied. Naast twee grote en twee kleine attracties is er een waterspeeltuin, dreumesspeelplaats én diverse nieuwe interactieve belevingselementen voor onderbouwgroepen toegevoegd.

In 2018 opende het themagebied Avalon met de spectaculaire wing coaster Fēnix, boottocht Merlin’s Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Hier zijn nu twee grote attracties Dragonwatch en Pixarus en twee kleine attracties Jumping Juna en Merlijns magische kruidentuin ‘Garden Tour’ bijgekomen.


Nieuwe attracties in Attractiepark Toverland


Pixarus
De eerste attractie is Pixarus (zie foto). In deze Flight School of Magic krijgen de leerlingen van Merlijn vliegles. Gasten kunnen hierin zelf bepalen hoe hun vlucht eruit zal zien door het besturen van hun eigen voertuig én hoe vaak ze hierbij over de kop gaan. Pixarus heeft een uniek element, want deze attractie wordt geplaatst in de schuin gezette bocht (de zogeheten ‘helix’) van achtbaan Fēnix. Hierdoor zullen beide attracties rakelings langs elkaar vliegen.

Dragonwatch

Voor wie Pixarus iets te spannend is en liever naast elkaar de lucht in gaat, kan zich begeven naar de familievriendelijke valtoren Dragonwatch. Dit is de ideale plek om, vanaf een hoogte van 17 meter, de draken van Avalon te spotten en te genieten van het uitzicht over het attractiepark.Garden Tour
Veilig op de grond worden de jongste gasten door Merlijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in zijn magische kruidentuin. In deze Garden Tour van ruim 130 meter door bijzondere flora en fauna ontmoeten (schoolreis)gasten de magische wezens van Avalon. Kinderen uit de onderbouw kunnen deze verrassende tour zowel zelfstandig als met hun begeleiders ervaren.

Jumping Juna
Aan de voet van Dragonwatch kunnen kinderen plaatsnemen in de carrousel Jumping Juna. Hier organiseren de speelse eenhoorn Juna en het ondeugende draakje Sparky een verkleedfeestje.

Extra speelplaatsen en interactieve belevingen
Ook zijn er interactieve kijktaferelen en nieuwe karakters, waaronder draakje Sparky en eenhoorn Juna, geïntroduceerd. Daarnaast kunnen de gasten uit de onderbouwgroepen op ontdekkingstocht in de spetterende waterspeeltuin Sparky’s Splash Dock en op de kleurrijke dreumesspeelplaats Little Dragons.

Klasuitstap Toverland
Meer informatie over een magische schoolreis met de hele klas leest u via www.schoolreismagazine.be/attractie/attractiepark-toverland. Attractiepark Toverland staat op pagina 41 van het Nationaal Schoolreis Magazine (editienr. 30, 2023).


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!