Nieuw lesmateriaal voor een ZOO-uitstap

Antwerpen, 9 oktober 2018


ZOOschool.be een nieuw initiatief van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael


Op de Dag van de Leraar, schonken ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael alle leerkrachten een prachtig cadeau: het online platform ZOOschool.be. Een filmpje over bedreigde mensapen of het ontpoppen van een vlinder? Een dierenfiche van de olifant, flamingo of okapi? Een spreekbeurt voor je leerlingen over hun lievelingsdier? Prachtige foto’s om de les mee te illustreren of nog leuker om je schooluitstap naar ZOO Antwerpen of naar ZOO Planckendael voor te bereiden? Je vindt het er allemaal en dit alles powered by ZOO Science.

Leerkrachten en leerlingen kunnen dit sinds afgelopen vrijdag allemaal snel, gemakkelijk en gratis downloaden op ZOOschool.be. Nieuw zijn de lespakketten die samen met uitgeverij Plantyn werden ontwikkeld en je helpen de leerplandoelen te bereiken.

Het lesmateriaal dient als voorbereiding op een ZOO-uitstap of als nabeleving. Bovendien zijn de lespaketten gekoppeld aan de bestaande ZOOrondleidingen die elke school gratis kan boeken. Het enige dat je moet doen, is tijdig reserveren.

Ontspanning is ook belangrijk, vandaar dat je ook speurtochten, spelletjes, raadsels en knutselideeën op ZOOschool.be vindt. En wat boeit, onthoudt beter!

Voor meer informatie over ZOO Antwerpen en Planckendael lees je op pagina 6 & 7 van het Nationaal Schoolreis Magazine België (2018). Foto © ZOO Antwerpen, Jonas Verhulst.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!