Mummies in Brugge

Brugge, 15 februari 2018

Expo ‘Mummies’ is een fascinerende, tijdelijke tentoonstelling over de opmerkelijke rituelen van oude Egyptenaren rond de dood en het hiernamaals. De expo bevat meer dan 200 archeologische objecten en tien menselijke én dierlijke mummies van meer dan 2.000 jaar oud! De expo is te zien in drie zalen, elk met een apart thema.

Reis 5.000 jaar terug in de tijd naar het leven van de oude Egyptenaren. De leerlingen ontrafelen de geheimen van het mummificeren en begraven. Ook ontdekken ze het rotsvaste geloof van de oude Egyptenaren in het hiernamaals. De expo omvat oud-Egyptische mummies, prachtige beschilderde sarcofagen en godenbeelden. Er zijn ook tal van grafgiften zoals magische scarabeeën, papyrussen met rituele spreuken en juwelen. Speciaal voor kinderen (8-12 jaar) is er een speurtocht met Dummie de Mummie, bekend uit de boeken van de populaire Nederlandse kinderboekenschrijver Tosca Menten.

Expo Center Bruges werkt voor deze expo nauw samen met het gerenommeerde Museum van Oudheden uit Leiden, Nederland. Klik hier of kijk op pagina 22 van het Nationaal Schoolreis Magazine België (2018).

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!