Een bijzonder jaar voor het 35-jaar jubilerende Mini-Europe

Brussel, 11 juni 2024


Een bijzonder jaar voor het 35-jaar jubilerende Mini-Europe


Mini-Europe viert dit jaar haar vijfendertigste verjaardag. Naar aanleiding van dit jubileum, die overigens samenvalt met het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, staat er veel op de planning.

Zo worden er sinds april vijftien nieuwe miniatuurscènes gebouwd in Mini-Europe. Ze sluiten aan bij de actualiteit en leggen uit wat Europa precies doet en kan doen voor haar burgers. Zo worden thema’s als migratie, biodiversiteit en het Erasmus-programma behandeld.

Elk jaar probeert het attractiepark iets nieuws te doen en in te spelen op actuele gebeurtenissen, zoals Brexit, de oorlog in Oekraïne en voor elk nieuwe lidstaat wordt een nieuwe miniatuur bedacht en gebouwd.

Voor Europa-ambassadeur Thierry Meeùs is het een extra bijzonder jaar. Meeùs is sinds 1988 directeur en heeft Mini-Europe vanaf het begin mee ontwikkeld. Deze maand draagt hij het stokje over aan zijn dochter.

Klasuitstap naar Mini-Europe
Tijdens een klasuitstap in Mini-Europe stuurt u uw leerlingen op ontdekkingsreis langs de mooiste gebouwen van de EU. Meer informatie over een educatief schoolreisje naar Mini-Europe (net over de grens in Brussel) leest u via www.schoolreismagazine.be/educatie/mini-europe


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!