Wie wordt de ZOO Science Jongste Wetenschapper?

Antwerpen, 24 januari 2023


Wie wordt de ZOO Science Jongste Wetenschapper?


ZOO Science zoekt de ZOO Science Jongste Wetenschapper! Het wetenschapsplatform van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael lanceert een bijzondere wedstrijd voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud. De winnaar voltooid een eigen onderzoek naar dieren in hun natuurlijke leefomgeving en maakt kans op bijzondere prijzen:

1. De winnaar wacht de uitstap van zijn of haar leven! Elke ZOO Science Jongste Wetenschapper mag immers genieten van een onvergetelijke ontdekkingstocht in het hart het wetenschapsinstituut van ZOO Antwerpen. De onderzoekers en dierenartsen van het instituut nemen de winnaar één dag lang mee achter de schermen. Zo proeft hij of zij zelf van het leven van een echte wetenschapper.

2. Daar blijft het niet bij. Niet alleen de winnaar, maar ook zijn of haar klas mag een gat in de lucht springen. Eind juni 2023 nodigt ZOO Antwerpen de winnaars uit voor een gratis VIP-tour met één van de wetenschappers en dierenartsen achter de schermen van ZOO Antwerpen.

Maar wat moeten deelnemers doen om deze felbegeerde titel binnen te halen?

Ben je een leerkracht of een jongerenbegeleider, dan heb je één missie: overtuig je leerlingen of de kinderen uit je buurt om hun eigen onderzoek uit de grond te stampen. Zo heb je meer kans om een klas-/groepsuitstap achter de schermen bij de wetenschappers van ZOO Antwerpen te winnen! Werk je eraan in de klas? Leuk! Vergeet je niet dat je enkel individueel kan deelnemen en niet als groep? Ga dus allemaal met een ander onderzoek aan de slag. Elke leerling stuurt zijn eigen unieke inzending in: één project op één naam dus.

Kinderen tussen de 8 en 14 jaar laten hun onderzoekstalent zien door een onderzoek uit de grond te stampen. (Geen idee hoe dat moet? Kijk dan naar de 5B’s, de onderzoekstips van ZOO Science.) Deelnemers krijgen 1 minuut of 1 pagina of 1 beeld om de jury van ZOO Antwerpen te overtuigen. Deelnemers sturen tot en met 1 mei 2023 via het online formulier jouw video, vlog of TikTok met een korte samenvatting van hun project.

Voor meer informatie of nog leuker jullie deelname ga je naar www.zooscience.be/nl/de-jongste-wetenschapper/ Namens ZOO Antwerpen, ZOO Planckendael en Schoolreismagazine.be heel veel succes!

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!