Corona-update: schoolreis protocollen en richtlijnen

Apeldoorn, 13 mei 2021


Schoolreisjes, educatieve klasuitstappen en meerdaagse schoolreizen zijn weer toegestaan

 

Daguitstappen zijn voor álle leerlingen, zowel in het basis- als in het secundair onderwijs (op voorwaarde dat de klasbubbel maximaal gerespecteerd blijft), sinds 15 maart opnieuw toegelaten. De Belgische onderwijsminister Ben Weyts besliste eerder dit jaar, samen met de onderwijspartners en in overleg met de virologen, dat met het oog op het welzijn van de jongeren deze versoepeling werd doorgevoerd.


'Met het oog op het welzijn van de jongeren werden daguitstappen snel opnieuw toegestaan!'


De pretparken zijn sinds 8 mei heropend, dierentuinen & natuurparken sinds februari en een behoorlijk aantal musea zijn afgelopen december al gefaseerd open gegaan.

Bij de andere schoolreisbestemmingen (zoals binnenspeeltuinen en zwembaden) staan gezondheid en veiligheid van schoolbezoekers, overige gasten en medewerkers ook altijd voorop. Omdat zij vanzelfsprekend de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad hanteren en de verantwoordelijkheid nemen in het maatschappelijk belang zijn ze tot 9 juni nog eventjes gesloten.

Verder was er 28 april jl. goed nieuws! Het Overlegcomité besliste dat meerdaagse binnenlandse schoolreizen, projectweken en GWP’s vanaf 1 juni weer zijn toegestaan.

Voor gedetailleerde maatregelen op de schoolreisbestemmingen, groepsaccommodaties, touroperators en/of autocarbedrijf neemt u rechtstreeks contact op met de door u gekozen organisatie(s).

Goed om te weten: schoolreisreserveringen zijn over het algemeen flexibel te annuleren of te verplaatsen!
Veilig op stap met uw groep


Attractieparken - De grote attractieparken hebben wederom hard gewerkt aan een gezamenlijke strategie voor heropening. Belgoparks, de vereniging van Belgische attractieparken, heeft verschillende initiatieven om een veilige heropening van de pretparken mogelijk gemaakt. Het zet daarbij vooral in op gelimiteerde bezoekersaantallen en het garanderen van social distancing. Voor alle parken is de gezondheid van hun bezoekers en medewerkers van primordiaal belang. De vereniging benadrukt dat zij continu de situatie en het advies van de overheid, de Nationale Veiligheidsraad en verschillende experten opvolgen en op basis daarvan steeds hun acties zullen bijsturen of aanpassen waar nodig.

Autocarbedrijven - De Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemers heeft in samenwerking met het FCBO o.a. een video om een vlotte toepassing van het COVID-19 protocol gemaakt.

COVID-19 info
Meer informatie over de getroffen coronamaatregelen ter plaatse vraag je aan bij de door u gekozen organisatie. Algemene informatie over COVID-19 leest u op de website de Belgische overheid en de Nationale Veiligheidsraad.

De overheid heeft per sector veiligheidsprotocollen onder het motto 'Samen in alle veiligheid naar buiten' opgesteld. U kunt ze per sector online nalezen via www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/. Algemene informatie van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming over het coronavirus leest u via https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!