Corona-update: schoolreis protocollen en richtlijnen

Apeldoorn, 27 oktober 2020


Schoolreisjes, excursies en educatieve klasuitstappen tijdelijk uitgesteld


Gezondheid en veiligheid van schoolbezoekers, overige gasten en medewerkers staan bij alle schoolreisbestemmingen altijd voorop. Omdat musea, pretparken, binnenspeeltuinen, zwembaden en dierentuinen uiteraard ook de nieuwste maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad hanteren en de verantwoordelijkheid nemen in het maatschappelijk belang zijn ze van t/m 14 december gesloten. Voor specifieke informatie verwijzen wij je graag naar de gekozen schoolreisbestemming.Apeldoorn, 23 augustus 2020


De schoolreis: uitdaging en beloning


Dit is het jaar waarin we ervaren dat alles wat normaal was, zomaar verandert in een nieuw normaal. En dat de vrijheid waaraan we gewend waren, niet zo gewoon meer blijkt. We leren daarmee om te gaan en we leren dat bovendien heel snel. Dat geldt zeker ook voor de bestemmingen waar veel schoolreizen naartoe gaan, voor de schoolorganisatoren van deze reizen en ook voor ons, het team van het Nationaal Schoolreis Magazine (Schoolreismagazine.be). Want, waar iedereen het over eens is: een schooljaar zonder schoolreis is niet compleet. Dus zorgen we er samen voor dat er in het nieuwe 'tijdelijke' normaal toch weer volop ruimte is voor dit absolute hoogtepunt van het schooljaar.

We geven u hieronder daar waar mogelijk concrete tips en updates om flexibel in te spelen op veranderende situaties.

Juist nu, in een tijd waarin de fysieke afstand tussen mensen groeit, willen we dat wat we gemeenschappelijk delen, vasthouden. Voor alle kinderen is de herinnering die een schoolreis oplevert er een die je samen deelt en die een leven lang met je mee reist. Voor u als organisator is zowel de uitdaging als de beloning daarom nu misschien nog wel groter, dan ze voorheen waren. Wij hopen ons steentje bij te mogen dragen aan uw succesvolle schoolreis met duidelijke en up-to-date informatie, praktische tips en natuurlijk vooral ook veel inspiratie.

Gezamenlijk werken we zo aan duizenden nieuwe gedeelde herinneringen!Veilig op stap met uw groep


Attractieparken - De grote attractieparken hebben afgelopen maanden hard gewerkt aan een gezamenlijke strategie voor heropening. Belgoparks, de vereniging van Belgische attractieparken, heeft verschillende initiatieven om een veilige heropening van de pretparken mogelijk gemaakt. Het zet daarbij vooral in op gelimiteerde bezoekersaantallen en het garanderen van social distancing. Voor alle parken is de gezondheid van hun bezoekers en medewerkers van primordiaal belang. De vereniging benadrukt dat zij continu de situatie en het advies van de overheid, de Nationale Veiligheidsraad en verschillende experten opvolgen en op basis daarvan steeds hun acties zullen bijsturen of aanpassen waar nodig.

Autocarbedrijven - De Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemers heeft in samenwerking met het FCBO o.a. een video om een vlotte toepassing van het COVID-19 protocol gemaakt.

COVID-19 info
Meer informatie over de getroffen coronamaatregelen ter plaatse vraag je aan bij de door u gekozen organisatie. Algemene informatie over COVID-19 leest u op de website de Belgische overheid en de Nationale Veiligheidsraad.

De overheid heeft per sector veiligheidsprotocollen onder het motto 'Samen in alle veiligheid naar buiten' opgesteld. U kunt ze per sector online nalezen via www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/. Algemene informatie van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming over het coronavirus leest u via https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!