Corona-update: schoolreisjes en educatieve klasuitstappen

Apeldoorn, 15 februari 2022


Schoolreisjes, educatieve klasuitstappen en schoolkampen weer toegestaan!


Daguitstappen zijn voor álle leerlingen, zowel in het basis- als in het secundair onderwijs vanaf 19 februari opnieuw toegelaten. De Belgische onderwijsminister Ben Weyts besliste wederom, samen met de onderwijspartners en in overleg met de virologen, dat met het oog op het welzijn van de jongeren deze versoepeling werd doorgevoerd.

De pretparken, dierentuinen, binnenspeeltuinen, indoor pretparken, zwembaden, natuurparken en groepsverblijven mogen de deuren opnieuw openzwaaien. Een behoorlijk aantal musea zijn al eerder gefaseerd open gegaan.

Verder was er afgelopen vrijdag 28 april jl. nog meer goed nieuws. Het Overlegcomité besliste dat meerdaagse schoolreizen, projectweken en GWP’s ook vanaf 19 februari weer zijn toegestaan.

Voor gedetailleerde eventuele maatregelen bij de musea (is een Covid Safe Ticket nodig bij de inkom?, een mondmaskerplicht? etc.), touroperators en/of autocarbedrijven neemt u rechtstreeks contact op met de door u gekozen organisatie(s).

Goed om te weten: schoolreisreserveringen zijn over het algemeen flexibel te annuleren of te verplaatsen!
Bron (14 februari 2022): www.scholierenkoepel.be 
De overheid heeft per sector veiligheidsprotocollen onder het motto 'Samen in alle veiligheid naar buiten' opgesteld. U kunt ze per sector online nalezen via www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/. Algemene informatie van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming over het coronavirus leest u via www.onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!