Concertgebouw Circuit Brugge zet zijn deuren open

Brugge, 12 juni 2018

Sinds dit schooljaar zet het Concertgebouw zijn deuren open en geeft het cultuurhuis ook overdag zijn geheimen prijs. Met de belevingsparcours ‘Concert Gebouw Circuit’ krijgen leerlingen een unieke inkijk voor en achter de schermen van het Concertgebouw. Deze ontdekkingstocht is perfect op maat van jouw klas gemaakt en de ideale schakel voor jouw schooluitstap naar het historische Brugge.

Tijdens het belevingsparcours kom je op de belangrijkste plaatsen van het Concertgebouw. Jouw leerlingen krijgen een verrassende inkijk in de Kamermuziekzaal en vanuit de volgspotruimte maken ze kennis met de indrukwekkende Concertzaal. De tocht door het hele gebouw eindigt op het dakterras waar ze genieten van een schitterend uitzicht over de historische binnenstad.

Het Concertgebouw heeft nog meer leuks in petto. In de Sound Factory worden jouw kinderen ervaren geluidskunstenaars: ze experimenteren met geluiden bij de Kilo Ohm of ze maken klankcomposities bij de Omni. Met de iMacs creëren ze dan weer eigen soundscapes die ze elkaar laten beluisteren.

Het hele parcours is heel zintuiglijk en interactief uitgebouwd. Naast interessante info over architectuur, de collectie actuele kunst en het reilen en zeilen van een kunstenhuis, gaan leerlingen ook zelf aan de slag. Met het ontdekboekje daagt de Liervogel, de Circuit-mascotte, de leerlingen uit tot het uitvoeren van allerlei leuke opdrachten.

Meer weten over een schooluitstap naar het Concertgebouw en/of de Sound Factory? Kijk dan op pagina 18 van het Nationaal Schoolreis Magazine België (2018), www.schoolreismagazine.be/concertgebouw-circuit en www.schoolreismagazine.be/sound-factory.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!