Bobbejaanland heeft de snelste coaster van de Benelux

Kasterlee, 24 september 2019


Bobbejaanland heeft de snelste coaster van de Benelux


In oktober vorig jaar ging de eerste schop in de grond. Sinds juni -vlak voor de zomervakantie- vliegt de eerste gondel met een razend tempo door de lucht. De nieuwe triple launch coaster ‘Fury’ is het nieuwe pronkstuk van het park.

‘De lay-out van de rollercoaster is op maat gemaakt. Het hoogste punt van de baan is maar liefst 43 meter. We breken het record van snelste coaster in de Benelux met 106,6 km per uur, er zitten gigantisch veel verrassingen in het baanverloop én we pakken uit met een wereldprimeur. De schoolreisbezoekers die dat wensen kunnen de rit ook afleggen in achterwaartse kijkrichting’, zegt Yves Peeters – de algemeen directeur van Bobbejaanland met enige fierheid over Fury.

De nieuwe attractie staat in een nieuw 2 ha groot themagebied. Sterkhouders van het park -giant frisbee- Sledge Hammer en coaster Typhoon staan ook in deze zone. Beide attracties werden in een nieuw kleedje gestoken, passend in het overkoepelende thema Land of Legends. In het waterrijk ligt Naiads Waters, een plezierige waterspeelzone voor iedereen die de adrenalinekick liever van op afstand beleeft.

‘In Land of Legends worden de vier natuurelementen bewaakt door de Guardian of Elements. Boze krachten vallen het rijk aan waardoor de Guardian genoodzaakt is hulp in te roepen van onze gasten om mee te strijden. We vonden het belangrijk om met het thema de hoekstenen van Bobbejaanland zoals natuur en avontuur te laten terugkomen in de zone en tegelijkertijd toch iets compleet eigentijds te brengen’, aldus Peggy Verelst, de commercieel en creatief directeur.

Wil je meer info over de plezantste schoolreis naar ’t plezantste land? Check www.schoolreismagazine.be/bobbejaanland of kijk op pagina 23 van het Nationaal Schoolreis Magazine België (editie 2019)

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!