Corona-update: dierentuinen, musea, attractieparken, speeltuinen, outdoorlocaties en zwembaden gaan weer open

Apeldoorn, 4 juni 2020


Musea, dierentuinen, attractieparken, speeltuinen, outdoorlocaties en zwembaden gaan weer open


Nu de scholen weer voltijd gaan draaien en de instructies van de Nationale Veiligheidsraad zijn versoepeld gaan langzamerhand meer musea en dierentuinen weer open. Een aantal musea en dierentuinen is sinds 18 mei onder strikte veiligheids- en hygiënemaatregelen geopend en gisteren maakte premier Sophie Wilmès tijdens de persconferentie bekend dat de pretparken en zwembaden op 1 juli weer open te gaan.

De grote attractieparken hebben afgelopen maanden hard gewerkt aan een gezamenlijke strategie voor heropening. Belgoparks, de vereniging van Belgische attractieparken, heeft verschillende initiatieven om een veilige heropening van de pretparken mogelijk gemaakt. Het zet daarbij vooral in op gelimiteerde bezoekersaantallen en het garanderen van social distancing. Voor alle parken is de gezondheid van hun bezoekers en medewerkers van primordiaal belang. De vereniging benadrukt dat zij continu de situatie en het advies van de overheid, de Nationale Veiligheidsraad en verschillende experten opvolgen en op basis daarvan steeds hun acties zullen bijsturen of aanpassen waar nodig.

De overheid heeft per sector veiligheidsprotocollen onder het motto 'Samen in alle veiligheid naar buiten' opgesteld. U kunt ze per sector online nalezen via www.info-coronavirus.be/nl/protocollen/ 

Wat over schoolreizen?
Vanzelfsprekend houden wij voor u contact met de schoolreisbestemmingen. Tevens houden we de informatie van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en de Nationale Veiligheidsraad nauwlettend in de gaten, zodat we in deze ‘bijzondere’ tijd naast de standaard tips ook de aanvullende nieuwe tips met het oog op de voorlopige 1,5 meter maatschappij voor jullie kunnen verzamelen.

Immers een schooluitstap in het vooruitzicht hebben, is en blijft voor kinderen toch een heel plezierig gevoel. Iedere enthousiaste organisator wil goede voorbereidingen treffen en ook graag vooruit kijken.
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!