schoolreis van Ridders op School

Breda, Noord-Brabant Routebeschrijving


Slide 1 - Ridders op School
Slide 2 - Ridders op School
Slide 3 - Ridders op School
Slide 4 - Ridders op School

Ridders op School, een dag in een andere wereld bij jou op school


ÉÉN KONINKRIJK…
TWEE KAMPIOENEN…..
ÉÉN ALLESBESLISSEND TOERNOOI….

De Koning is dood…leve de Koning! Maar wie zal het worden? Wordt het de moedige Ridder Rode Roderick… befaamd om zijn kracht en uitmuntende zwaardgevechten? Of zal de ervaren Witte Wilhelm het toernooi weten te winnen, de Ridder die in het hele koninkrijk beroemd is vanwege zijn kracht tijdens het steekspel en zijn onovertroffen ruiterkunsten?

Met het unieke lesconcept van Ridders op School beleven de leerlingen van uw school de Middeleeuwen van heel dichtbij. Tijdens de toernooidag worden de kinderen ingedeeld bij de Witte of Rode Ridder. Daarna doen alle kinderen mee aan het Middeleeuws Vaardigheden Circuit, waarbij ze in groepjes van 10 o.a. leren boogschieten, zwaardvechten en ringsteken. Maar de leerlingen krijgen ook ‘les’ in wapenleer, waarbij ze niet alleen iets te horen krijgen over de wapens maar die ze ook allemaal mogen vasthouden.

Trompetgeschal!: het is tijd voor het Riddergevecht tussen Rode Roderick en Witte Wilhelm. De kinderen moedigen hun kampioenen aan zo hard ze kunnen, want er staat veel op het spel. Er is een schildknaap- en een jonkvrouwverkiezing onder de leerlingen. Daarna zal gestreden worden in een Zwaardvechttoernooi m.m.v. 4 leerkrachten. Een indrukwekkend schouwspel dat de leerlingen niet meer zullen vergeten! Mocht uw school de beschikking hebben over een grasveld in de buurt van school dan kan het Zwaardvechttoernooi vervangen worden door een Steekspel door Ridders op hun echte Toernooipaarden.

Voorafgaand aan de toernooidag ontvangt u een lespakket van Ridders op School met daarin een lesbrief en diverse opdrachten per groep (groep 1 tot en met 8) ter voorbereiding op de grote dag. Deze opdrachten zijn niet verplicht, maar het is wel erg leuk om zo met de klassen in Middeleeuwse stemming te komen.

Contactgegevens
Adres
Buurtschap Vuchtschoot 5
4838 GE Breda
Noord-Brabant, Nederland Op School
Telefoonnummer

+31 (0)6 24 52 56 54

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!