Schoolreis naar Zeeuws maritiem muZEEum

Bezoek de website

Vlissingen, Zeeland Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - Zeeuws maritiem muZEEum
Slide 2 - Zeeuws maritiem muZEEum
Slide 3 - Zeeuws maritiem muZEEum
Slide 4 - Zeeuws maritiem muZEEum
Slide 1 - Zeeuws maritiem muZEEum
Slide 2 - Zeeuws maritiem muZEEum
Slide 3 - Zeeuws maritiem muZEEum
Slide 4 - Zeeuws maritiem muZEEum

Zeeuws Maritiem muZEEum, ga op avontuur in het muZEEum en ontmoet zeelheld Michiel de Ruyter


Welkom bij het Zeeuws maritiem muZEEum
Bij ons beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu, van weer en wind. Verhalen over het leven op, in, aan en over de zee. Zeeverhalen.
Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk, kleine en grote zeehelden. En jij? Hoe is jouw leven verbonden met een verhaal van de zee? Ontdek het in ons muZEEum.

Zeeheld Michiel de Ruyter
Wist je dat Michiel de Ruyter is geboren in Vlissingen? Hier brengt hij zijn wilde jongensjaren door. Op zijn elfde al gaat hij aan boord als bootsjongen. Snel blijkt hij een talentvolle zeeman te zijn. Hij wordt kapitein in dienst van de rijke redersfamilie Lampsins. Zijn heldendaden verricht hij als admiraal.
Loop letterlijk waar Michiel liep: het stadspaleis van de Lampsins maakt onderdeel uit van het muZEEum. Ons museum heeft de rijkste collectie van Michiel de Ruyter in Nederland: van zijn brieventas tot het model van zijn vlaggenschip De Zeven Provinciën.

De Kazematten: spannend
In 1548 liet Vlissingen het Keizersbolwerk aanleggen om zich te verdedigen tegen aanvallen vanaf zee. Tijdens de Franse bezetting van Zeeland bouwde Napoleon op deze plaats De Kazematten; vijf grote gewelven voor de manschappen, met een eigen broodbakkerij. Voor kinderen is er een speciale Kazerat-speurtocht en wat dacht je van een sjoelbak met broden? De Kazematten zijn open van april t/m oktober.

VOC-schatten
Het muZEEum heeft een van de grootste collecties voorwerpen afkomstig uit VOC-schepen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord. Luizenkammetjes, scheergerei en tandenborstels bijvoorbeeld vertellen over de hygiëne aan boord. Borden, bestek, bekers en flessen wijn (met de wijn er nog in!) laten zien wat de bemanning at en dronk. Er zijn zwaarden, zilveren en gouden munten. Dus stap en boord en luister naar de verhalen.

Educatieve gidsen
Onze speciale kindergidsen kunnen heel goed spannende verhalen vertellen over een of meer van de thema’s hierboven. Een combinatie van muZEEum en strand (naast de deur) is snel gemaakt. Neem contact op voor tijden en prijzen via het onderstaande telefoonnummer of mail ons via de onderstaande mailbutton.

Contactgegevens
Adres
Nieuwendijk 11
4381 BV Vlissingen
Zeeland, Nederland
Telefoonnummer

+31 (0118) 41 24 98

Email

Website Deel deze pagina
Ervaringen van bezoekers

Lees Meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!