Schooluitstap naar Universiteitsmuseum Utrecht

Utrecht, Utrecht Routebeschrijving


Slide 1 - Universiteitsmuseum Utrecht
Slide 2 - Universiteitsmuseum Utrecht
Slide 3 - Universiteitsmuseum Utrecht
Universiteitsmuseum Utrecht- Presenterende kids

Onderzoekend leren in het Universiteitsmuseum Utrecht


Hoe kan het dat een spijkerstoel lekker zit? En waarom lijken de skeletten van een gorilla en een mens veel op elkaar en zijn ze tegelijkertijd ook heel erg verschillend? Het Universiteitsmuseum Utrecht biedt het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs de kans meer aandacht te besteden aan wetenschap. Onderzoekend leren is hierbij het uitgangspunt. Leerlingen ontdekken de wetenschapper in zichzelf en werken met echt materiaal zoals botten en skeletten. Laat jouw leerlingen ervaren hoe leuk wetenschap kan zijn!

In alle onderwijsprogramma’s staat plezier in onderzoeken en het bieden van een bijzondere ervaring voorop. Voor het basisonderwijs heeft het Universiteitsmuseum Utrecht onder andere het programma ‘Zijn er nog vragen’ ontwikkeld.  Als echte wetenschappers gaan leerlingen aan de slag met een onderzoek en presenteren het doorlopen proces aan elkaar.

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn er zogenaamde wetenschapsworkshops waarin leerlingen aan de slag gaan met vragen stellen, beredeneren en onderzoeken. Wetenschap gaat immers over nieuwsgierig zijn.

Tijdens een onderzoekstour ervaren leerlingen in het museum wat wetenschap is, inclusief een spannend black box-experiment.

Onderwijsprogramma’s reserveren bij het Universiteitsmuseum kan tot uiterlijk twee weken voor het geplande bezoek. Op kortere termijn probeert het museum iets in overleg te organiseren. Bij elk programma is er begeleiding vanuit het museum, daarnaast is per 15 leerlingen een begeleider vanuit school nodig.

Voor reserveringen en meer informatie kun je terecht op onze website.

Tarieven Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Utrecht, Nederland Educatie
Telefoonnummer

+31 (0)30 253 80 08

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!