Schooluitstap naar Museumplein Grootegast

Bezoek de website

Grootegast, Groningen Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1- Museumplein Grootegast
Slide 2- Museumplein Grootegast
Slide 3- Museumplein Grootegast
Slide 4- Museumplein Grootegast
Slide 1- Museumplein Grootegast
Slide 2- Museumplein Grootegast
Slide 3- Museumplein Grootegast
Slide 4- Museumplein Grootegast

Museumplein Grootegast, drie musea onder één dak

 

Voor een enerverend en vriendelijk geprijsd schoolreisje is het MUSEUMPLEIN in Grootegast dé plek voor vermaak en educatie.

In het voormalige pand in Nederland van de wereldberoemde speelgoedfabrikant LEGO® zijn maar liefst drie musea gevestigd:

LEGiO-museum
Alles over de geschiedenis van het LEGO-steentje. Een unieke, uitgebreide collectie LEGO, meer dan 50 plekken om zelf te bouwen, een hele grote LEGO-stad met schitterende bouwwerken van de Martinitoren, het stadhuis van Groningen, de Brandaris op Terschelling en nog veel meer mooie bouwwerken van LEGO-steentjes met vele interactieve elementen als rijdende treintjes en andere licht- en geluidseffecten.

Victory-museum 1940-1945
In het museum staan veel voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals een vliegtuig, een tank , afweergeschut, transportvoertuigen en motoren in een realistische omgeving opgesteld. Je kunt er niet alleen naar kijken, maar bijvoorbeeld ook zelf de tank starten. Naast diorama’s zijn vitrines ingericht met allerlei objecten uit de oorlog, vanuit civiel en militair perspectief. Kom kijken en laat je meenemen naar de periode 1940-1945

Museumdrukkerij
Duik in de geschiedenis van het drukken vóór het computertijdperk. De Museumdrukkerij is ingericht als een echte drukkerij uit het verleden. Bijna alle machines zijn nog te gebruiken en hierop worden demonstraties gegeven. Er zijn zelfs enkele machines waar je zelf op mag drukken!

Na of tijdens een bezoekje aan de musea kun je op het Museumplein eten of drinken in een Amerikaans restaurant met 50er jaren uitstraling.

Contactgegevens
Adres
Legolaan 1 C
9861 AC Grootegast
Groningen, Nederland
Telefoonnummer

+31 (0594) 74 56 05

Email

Website Deel deze pagina
Ervaringen van bezoekers

Lees Meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!