Schoolreis naar Industrieel Museum Zeeland

Bezoek de website

Sas van Gent, Zeeland Routebeschrijving


Bezoek de website
Slide 1 - Industrieel Museum Zeeland
Slide 2 - Industrieel Museum Zeeland
Slide 3 - Industrieel Museum Zeeland
Slide 4 - Industrieel Museum Zeeland
Slide 1 - Industrieel Museum Zeeland
Slide 2 - Industrieel Museum Zeeland
Slide 3 - Industrieel Museum Zeeland
Slide 4 - Industrieel Museum Zeeland

Industrieel Museum Zeeland, in Sas van Gent biedt een leuk educatief programma voor kinderen vanaf 8 jaar


Industrie is leuk!
Het Industrieel Museum Zeeland, gevestigd in de historische suikerloodsen van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek in Sas van Gent, is een bijzonder inspirerende locatie voor schooluitstappen. Een bezoek aan het museum is vooral een belevenis. Volg hoe een fabriek ontwikkeld wordt, bekijk hoe een R&D lab eruit ziet of wat voor impact industrie op de omgeving heeft, zowel in de positieve als in de negatieve zin. Maar ook alles over energie; hoe wek je energie op, wat verbruik je en welke weg legt elektriciteit af naar je stopcontact. Ook is er aandacht voor veiligheid, transport en hoe divers het werk op een fabriek kan zijn. Draai zelf eens aan een afsluiter of neem een kijkje achter de deur van de directeur of de werkplaats.

Het Industrieel Museum Zeeland biedt diverse programma´s die geschikt zijn voor verschillende leeftijdsgroepen vanaf 8 jaar. In een ochtend- of middagvullend programma kunnen de kinderen een zoektocht door het museum maken, een techniek-knutselprogramma volgen of op een andere wijze kennis maken met industrie en techniek.

In het Industrieel Museum Zeeland beleeft zowel jong als oud op een eigentijdse museale manier alle aspecten van de Zeeuwse Industrie in heden, verleden en toekomst. Zo maken zij op een speelse maar ook interactieve wijze kennis met industrie en leren ze waarom dit zo belangrijk is. In het practicumlokaal kunnen ook proefjes gedaan worden. Er zijn dus legio mogelijkheden om de kinderen een educatieve leuke uitstap te bezorgen.

Wie denkt er bij Zeeland nu aan stoommachines, rokende fabrieksschoorstenen of ondergrondse naftaleidingen? Wie weet welke bijzondere producten er vandaag in de Zeeuwse industrie ontwikkeld worden? Wie realiseert zich dat Zeeland het kenniscentrum is van industrietakken die over de hele wereld hun producten afzetten? Wie weet bijvoorbeeld dat het glas aan de gevel van wolkenkrabbers in Dubai en andere wereldsteden uit Sas van Gent komt? Dat Zeeland het hart is van ontwikkelingen in de bio-energie? En dat de Oranje-Tompouce, de Fruittella en de Mentos van Zeeuwse bodem zijn? Ontdek het allemaal op de unieke locatie in Sas van Gent. Het Industrieel Museum Zeeland verrast, daagt uit, intrigeert en vermaakt de bezoeker op verschillende manieren en is absoluut een bezoek waard!

Contactgegevens
Adres
Westkade 114
4551 LA Sas van Gent
Zeeland, Nederland
Telefoonnummer

+31 (0115) 69 09 85

Email

Website Deel deze pagina
Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen en nieuwtjes!