Schoolreis naar Afrika Museum

Bezoek de website

Berg en Dal, Gelderland Routebeschrijving


Slide 1 - Afrika Museum
Slide 2 - Afrika Museum
Slide 3 - Afrika Museum
Slide 4 - Afrika Museum
Slide 1 - Afrika Museum
Slide 2 - Afrika Museum
Slide 3 - Afrika Museum
Slide 4 - Afrika Museum

Ga met je klas op reis in het Afrika Museum


Het Afrika Museum ligt in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal, bij Nijmegen. Het bestaat uit een binnen- én buitenmuseum. In het museum vind je hedendaagse kunst en authentieke voorwerpen uit verschillende Afrikaanse culturen. Jaarlijks presenteren we nieuwe tentoonstellingen. In het buitenmuseum maak je kennis met de traditionele architectuur van bevolkingsgroepen uit Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin.

Wat ons wereldwijd als mensen verbindt
Een bezoek met je klas aan het Afrika museum is een reis langs objecten en mensen - door de wereld en de tijd. Onze educatieve programma’s laten zien wat ons wereldwijd als mensen verbindt. Er worden diverse interactieve rondleidingen en workshops aangeboden, waarbij leerlingen actief en persoonlijk worden betrokken. Van Afrikaanse verhalen, maskers, muziek, dansen en koken tot Schilderen als Picasso: je vindt het in het Afrika Museum!

Activerend, persoonlijk en verbindend
Goede begeleiding is essentieel voor echte betrokkenheid. Leerlingen worden in ons museum zoveel mogelijk persoonlijk begeleid en geactiveerd. Onze museumdocenten zorgen ervoor dat leerlingen een verbinding kunnen maken met hun eigen leefwereld. Heden en verleden, hier en daar worden op een inspirerende manier met elkaar verbonden.

Nieuw: het Afrika Museum komt naar de scholen toe
Kun je niet met je klas naar Berg en Dal komen? In het schooljaar 2018 -2019 komt het Afrika Museum met verschillende programma’s naar de scholen toe!  Bekijk onze educatie brochures voor een overzicht van al onze programma’s en praktische informatie:

Primair onderwijs:
hier downloaden
Voortgezet onderwijs:
hier downloaden

We bieden aanvullend lesmateriaal aan, ter voorbereiding of verwerking van het museumbezoek, en al onze prijzen zijn inclusief museumentree.

Of neem contact met ons op via: onderstaande emailbutton of telefoonnummer

Graag tot ziens in ons museum!

Contactgegevens
Adres
Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
Gelderland, Nederland
Telefoonnummer

+31 (088) 004 29 00

Email

Website Deel deze pagina
Ervaringen van bezoekers

Lees Meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!