Schoolreis naar Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee

De Koog (Texel), Waddeneilanden Routebeschrijving


Slide 1 - Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee
Slide 2 - Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee
Slide 3 - Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee
Slide 4 - Ecomare

Ecomare, ervarend leren op Texel 


Ecomare: een mini-vakantie Texel in één dag

Op Texel is zoveel te beleven! Het eiland is goed bereikbaar met de veerboot die elk uur vaart. De overtocht duurt slechts 20 minuten; net lang genoeg om een echt vakantiegevoel te krijgen.

Combineer een bezoek aan Ecomare met een actief buitenprogramma. Dit wordt een dag om nog lang van na te genieten.

Bij Ecomare zie, ontdek en leer je van alles over de zee en de wadden. Er zijn zeehonden, bruinvissen, zeeaquaria en tentoonstellingen. Schoolklassen kunnen, na vooraf reserveren, een gratis inleiding van een half uur krijgen. De leerlingen krijgen dan meer achtergrondinformatie en gaan goed voorbereid het centrum in. Een gratis speurtocht maakt deel uit van het arrangement.

Tijdens het voeren van de zeehonden, om 11.30 en 15.30 uur, vertelt de dierverzorger van alles over ze. Je kunt er heel dichtbij komen! In de opvang worden bijna het hele jaar jonge zeehondjes verzorgd. Zij gaan, als ze weer gezond zijn, terug naar zee.

Bruinvissen zijn de kleinste walvissen die er bestaan. Ze leven met tienduizenden in de Noordzee, maar je ziet ze bijna nooit. Het zijn speelse, vriendelijke dieren. Bij Ecomare kun je ze zowel onder als boven water bekijken. Ze worden om 10.30 en 13.30 uur gevoerd.

In het zeeaquarium van Ecomare ontdek je wat er nog meer leeft in de Wadden- en Noordzee. Roggen, haaien en allerlei andere soorten vissen, maar ook zeesterren, krabben en anemonen.

Deel de dag in tweeën en boek ook een buitenactiviteit naar het wad of de slufter. Ontdek wat er allemaal leeft op de zoute kwelder en in het slik. Alle zintuigen gaan aan het werk! Meer informatie vind je op onze website.

Tot ziens op Texel voor het leukste schoolreisje van het jaar!

Openingstijden
Contactgegevens
Adres
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog (Texel)
Waddeneilanden, Nederland Dierenpark
Telefoonnummer

+31 (0222) 31 77 41

E-mail

Website
Beoordelingen & ervaringen

(0 beoordelingen)

Lees meer

Routebeschrijving

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en schoolreisnieuws!